Özel Salihli Hastanesi Diyetisyeni Burçin Gündoğdu, “Yaz geliyor, havalar ısınıp gardıroplar hafiflemeye başlayınca herkesi fazla kilolardan kurtulma telaşı sarıyor” dedi.

“Kimisi düşük kalorili katı diyetlere, kimileri yoğun egzersizlere başvururken bir kez daha hatırlatmak istediğim bir nokta var ki o da denge. Lütfen metabolizmanızı zorlayacak ve bedeninizi yoracak dönemsel uygulamalar yerine, sağlıklı beslenmeyi yaşam tarzınız hale getirin, ‘sürdürülebilir’ bir beslenme planı hedefiniz olsun.” Diyen Gündoğdu, “Yapılan çoğu araştırma bu tarz uygulamalar yerine kalıcı yaşam şekli değişikliklerinin daha etkili olduğu ortaya çıkıyor.

B U R Ç İ N

Yaza sağlık dolu girmek için işte size 4 öneri

•Sebze kaynaklarını daha fazla tüketin Bu beslenme şekli hayvansal kaynakların kısıtlandığı veya hiç tüketilmediği beslenme şekildir. Böylece kardiyovasküler hastalık riskinin azaldığı, daha rahat kilo kayıpları , inflamasyonu azaltma, kan yağlarının düşürülmesinde daha etkili olurlar. Günde en az 5 porsiyon sebze ve meyve tüketmenin bir çok hastalığı karşı koruyucu ve bağışıklığı güçlendirici olduğunu unutmayalım.

•Hareketi arttırın

Sağlıklı yaşam için sağlıklı beslenme yanına mutlaka düzenli egzersizi eklemeliyiz. Hareketimizin azaldığı zamanlarda obezite, kalp damar problemlerine biraz daha yakınlaşmış oluruz . Size tavsiye sık sık egzersiz planları yapıp uygulayın.

•Bağırsak problemleriniz için bir çözüm bulmaya çalışın sağlıklı bir bağırsana  sahip olmadan şüphesiz hiç kimse sağlıklı ve zinde kalmaktan bahsedemez. Bunun için yüksek lifli beslenme , yeterli su tüketimi, hareketlilik, sağlıklı bağırsak florası(yeterli prebiyotik bakteri) ve vitamin,mineral düzeylerinin yeterli olması gibi faktörlere dikkat etmemiz gerekir.

57 yaşındaki kadının organları 5 hastaya umut oldu 57 yaşındaki kadının organları 5 hastaya umut oldu

Burçi̇n1111 (Orta)

•Size uygun beslenme planını doğru belirleyin, aralıklı oruç sizin için uygunsa şans verin.

•En önemlisi de tüm bunları bir uzman eşliğinde uygulayın, yetersiz beslenme ileriye dönek pek çok hastalığı sebep olabilmektedir” dedi.

Muhabir: Fatma UYSAL