Merhaba Sektör Medya Grubu’nun değerli okurları. Bu haftanın ikinci köşe yazısıyla sizlerleyim. Yarın 31 Aralık ve 2023 yılının son günü. Gece 00.00’ı gösterdiğinde 2024’ün ilk dakikalarında olacağız.

Her yeni yılda temennilerde, dileklerde bulunuruz, ilk olarak ülkemiz ve sonra dünya için felaketlerin, üzüntülerin, savaşların olmadığı bir yıl temenni ederiz. 2023 ama bize çok üzüntü getirdi. 6 Şubat ‘Asrın felaketinde’ 50 binden fazla canımız kaybettik. 11 ili sonrasında Sivas Gürün’ünde dahil olmasıyla 12 ili etkileyen felakette binlerce insanımız evsiz kaldı, binlerce insanımız enkaz altında canlarını verdi. Ne yazık ki 2023 ülkemize iyi gelmedi.

Felaketler depremle de bitmedi, küresel ısınmanın etkisini daha fazla yaşadığımız 2023 yılında ülkenin birçok ilinde özellikle Karadeniz bölgesinde vatandaşlar sel baskınlarıyla mücadele etti. Bu baskınlarda da kayıplarımız oldu. Yaz aylarının korkulu rüyası orman yangınlarında yine yurdumuzun birçok ilinde ağaçlar, ormanlar yandı. Yüzlerce hektar alan kül oldu. Bu felaketin en büyüğünü Çanakkale’de yaşadık hatırlarsanız.

 Dünyaya baktığımızda İsrail’in Filistin halkına yönelik saldırıları, katliamlarını söylemeye gerek yok. Hepimiz an be an takip ediyoruz. Özelliklede orada katledilen masumların görüntüleri hepimizin gözlerinin önünde. Hastane saldırısını hatırlarsınız.

Yeni yılın bitmesine yakın bir üzücü daha haberle sarsıldık ve ülke olarak acımız büyük. Kuzey Irak’ta hain terör unsurları tarafından 12 evladımız canlarını verdi, şehit düştü. Allah, muzaffer ordumuzun yanında olsun, bu hainlere fırsat vermesin, baba ocaklarına ateş düşürmesin.

 Bir yeni yıla daha gireceğiz, inşallah böyle acılar yaşanmasın, 2024 ülkemize, insanımıza mutluluk, huzur getirsin, inşallah 2024 hoş gelir yeni yılda yeni bir sayfa açılır… Güle güle 2023, merhaba 2024.