Yeni yıla girmeden önce yılbaşı filmleri izlemeye başlayanlardan ya da tam da yılbaşı gecesinde şöyle temaya uygun bir film arayanlardansanız, doğru yerdesiniz. Tüm güzel duyguları aynı anda yaşayacağınız yılbaşı film önerilerini paylaştık! 

1-Evde Tek Başına Serisi (Home Alone)

yilbasi-film-onerileri-3

90’ların aile ve arkadaşlarla birlikte izlenebilecek en samimi ve sıcak hikayelerinden biri… Şimdiye kadar birçoğumuzun televizyondan ya da internetten tekrar tekrar izlediği Evde Tek Başına serisi, aradan yıllar geçmesine rağmen yılbaşı filmleri denildiğinde akıllara ilk gelenlerden! 

Yılbaşı için Fransa’ya tatile giden ailesinin evde unuttuğu küçük Kevin’in hikayesi karşılıyor bizi. Evde yalnız olduğunu fark eden Kevin ve Kevin’in oturduğu tüm mahalledeki evleri soymayı planlayan Harry ile Marv’ın koşuşturmacasına tanık oluyoruz.

Kevin’in evini soymanın o kadar da kolay olmadığını en acı yollardan geçerek anlayan Harry ile Marv’a gülerken ara ara sempati de besleyebiliyorsunuz. Kevin’i evde bırakan ailesine ise ne zaman izlerseniz izleyin kızmaya devam edebilirsiniz. 

Yılbaşının en ikonik film serilerinden biri olan Evde Tek Başına’yı kuzenleriniz, arkadaşlarınız ve ailenizle birlikte izleyebilirsiniz. Şimdiden iyi seyirler! 

2-Elf 

yilbasi-film-onerileri-5

Noel Baba’nın yemyeşil giyinen yardımcıları olan elfleri bilmeyen var mı? Peki bir elfin yaşamına daha yakından bakmak ister miydiniz? İşte, bu hikâyede diğer elflerden çok farklı olduğunu biraz geç fark eden Buddy’e tanık oluyoruz! 

Noel Baba’nın evinde çalışan Buddy, zaman geçip de büyüyüp yetişkin bir insan olduğunu görünce gerçek babasını merak eder. Gerçek babasını bulma güdüsüne dayanamayan Buddy, onu bulmak için New York’a adım atar.

Geç de olsa kendisini kabullenen babası Walter sayesinde yeni bir anne ve bir de kardeşe sahip olan Buddy’nin en büyük sorunu ise New York’dur. Hayatını Noel Baba’nın yanında yılbaşı ruhu içerisinde geçiren Buddy, buradaki insanların Noel’e karşı inançlarının neredeyse hiç olmadığını fark eder. 

Dünyanın en güzel 100 kadını belli oldu: 3 isim Türkiye'den! İşte o güzeller Dünyanın en güzel 100 kadını belli oldu: 3 isim Türkiye'den! İşte o güzeller

Aileyle birlikte izlenebilecek bir başka nostalji esintisi olan Elf filmine Apple+ üzerinden olduğu gibi arama motorlarından da ulaşabilirsiniz!

3-Grinch (How The Grinch Stole Christmas)

yilbasi-film-onerileri-4

İzleyicisi ile 2000 yılında buluşan Grinch, Whoville kasabasında Noel’i yok etme planına sahip olan tek kişidir. Noel’den nefret eden Grinch’in tek düşündüğü şey, kasabada birbirine en güzel hediyeyi almak için koşuşturan insanların ne kadar aptal göründüğüdür.

Noel’i heyecanla bekleyen kasaba halkını pişman etmek isteyen Grinch, planını yürürlüğe koymakta kararlıdır. Fakat bu planı yaparken aklına asla gelmeyecek bir şey vardır: Evinin kapısını ansızın çalan küçük Cindy Lou Who! 

Jim Carrey’nin bizi güldürürken duygulandırıp içimizi yumuşatmaya devam ettiği bir film olan Grinch’i Amazon Prime Video’da izleyebilirsiniz! Ayrıca 2018 yılında animasyon versiyonuyla da vizyona girmiş olan filme Netflix’ten ulaşabilirsiniz. 

4-Noel Baba (The Santa Clause)

yilbasi-film-onerileri-6

Nerede o eski yılbaşı kutlamalarının samimiliği ve sıcaklığı dediğinizi duyar gibiyiz… Bu yüzden 90’lardan bir öneriyle daha karşınızdayız: The Santa Clause, nam-ı değer Noel Baba! 

Noel Baba’nın konusu aşağıdaki gibidir:

  • Scott Calvin, oğluyla zorlu bir ilişkiye sahip olan bir babadır. Tesadüf eseri tanık olduğu kazada, kaza geçiren kişinin Noel Baba olduğunu fark eder. Tam da hediye dağıtması gereken zamanda Noel Baba’nın ayakta duracak hali bile yoktur. Santa’nın tüm işleri ise Scott’a kalır.  

Yılbaşı ruhuna girmek için en yakınlarınızla toplanıp bu filmi izleyebilirsiniz! Özellikle de çekirdek ailelerin en popüler yılbaşı filmlerinden demek mümkün… 

5- Yeni Yıl Soygunu (Bad Santa)

yilbasi-film-onerileri-7

Bu yılbaşında hem 2000’lerin başına dönmek hem de aileyle izlenebilecek bir aksiyon arıyorsanız, harika bir önerimiz var: Yeni Yıl Soygunu! 

Noel Baba ile yardımcısı kostümü giyen iki dolandırıcının hikayesine tanık olduğumuz ‘’Bad Santa’’, Noel arifesindeki duygu yoğunluğu ve sempatik görünümleri ile insanları kolayca dolandırabileceklerine inanan ikilinin planlarının 8 yaşındaki bir çocuk ile karşılaşmalarıyla alt üst olmasını anlatıyor. 

6- Ateşkes (Joyeux Noel)

yilbasi-film-onerileri-8

Yılbaşında tarihi bir yolculuk yapmak isteyenler buradaysa, sizi 1914’e götürecek bir film önerebiliriz. Ateşkes, 1. Dünya Savaşı sırasında Noel zamanını anlatıyor. İki karşıt cephe özel bir anlaşma yapıyor ve düşmanlar o geceye mahsus olmak üzere birlikte eğlenerek Noel kutluyor. 

Birlikte danslar ediyor, futbol oynuyor, birbirlerine çocuklarının eşlerinin fotoğraflarını gösteriyorlar… Ateşkes sona erdiğinde ise günübirlik dostluk bitiyor, yerini yeniden birbirlerini öldürmeye çalışan düşmanlar alıyor. 

Tamamen gerçek olaylara dayanması sebebiyle de birçok festivalde yarışıp ödül kazanan bu film, sizi derinden etkileyecek… 

7-Çılgın Aile Yılbaşı Tatilinde (Christmas Vacation)

yilbasi-film-onerileri-9

Biraz daha geriye gitmeye ne dersiniz? 1989 yapımı Çılgın Aile Yılbaşı Tatili’nde filmi, içinizi ısıtacak! 

Tatlı bir Noel hikayesi sunan filmde Griswold ailesi klasikleşen aile kutlamaları arasında bu sefer de yılbaşını kutluyor. Günler öncesinden hazırlıklara başlayan Clark Griswold hem kendisi hem de ailesi için bu işin altından kalkmak istediği için aşırılıklardan asla çekinmeyen bir baba olarak karşımıza çıkıyor.

En güzel yılbaşı kutlamasını deyim yerindeyse takıntı haline getirmesi sebebiyle Clark, başına gelen türlü absürtlüğe rağmen uğraşmaktan vazgeçmez. Noel’e birkaç gün kala kendini hiç de istemediği garip misafirleri ile aynı evde bulan Clark ve ailesinin hikayesini anlatan filmin bize harika bir mesajı da var.

Çılgın Aile Yılbaşı Tatilinde filminden çıkardığımız mesaj şu şekildedir:

  • Heves edip her aşamasını planladığımız şeylerin hüsranla sonuçlanmasını dahi çok da önemsemek gerekir. Clark’ın istediği gibi bir sonuç elde edememesi ise bizlere hayatı biraz akışa bırakmamız gerektiğini söylüyor gibi duruyor… 

8- The Christmas Chronicles

yilbasi-film-onerileri10

Odak noktanın Noel Baba olduğu filmleri seviyorsanız, sıradaki filmimize bayılacaksınız! Noel Baba’nın kızağına binen iki kardeşin yaşadıkları bir maceraya kapılabilirsiniz…

Noel Baba’nın gelişini dört gözle bekleyen kardeşler Kate ve Teddy, kızakta gizli yerlerini almalarının ardından Noel Baba’nın kaza yapmasına neden olurlar. Noel’i tehlikeye attıklarını fark ettikleri anda da her şeyi kurtarmanın yollarını ararlar.

Özellikle kardeşlerin birlikte izlemekten oldukça keyif alacağı bu filmi sevenler için 2020 yılında çıkan devam filmini de öneriyoruz! 

9- Kutup Ekspresi (The Polar Express)

yilbasi-film-onerileri-16

Animasyon denildiğinde akıllara ilk gelen film Kutup Ekspresi oluyor. İzleyicisini büyülü bir yolculuğa çıkaran bu tren, Noel’e inancını yitiren küçük bir çocuğun macerasını anlatıyor.

Tom Hanks’in seslendirmesi ile Kuzey Kutbu’na doğru yola çıktığımız bu filmde karşılaştığımız mesaj ise şu oluyor:

  • Kaybettiğimiz inançlarımız için her daim bir umut ışığı var.

10- Narnia Günlükleri: Aslan, Cadı ve Dolap (The Chronicles of Narnia: The Lion, The Witch and The Wardrobe)

yilbasi-film-onerileri-11

Battaniyenin altına girip kendinizi inanılmaz iyi hissedebileceğiniz bir film: Narnia Günlükleri: Aslan, Cadı ve Dolap!

Bambaşka bir dünyaya açılan dolap kapısı ile kendinizi hiç alışık olmadığınız bir ülkede bulacaksınız! Cüceler, devler ve konuşan canavarların yer aldığı Narnia’da bir zaman huzur ve barış hüküm sürerken, Beyaz Cadı’nın büyüsü ile işler değişiyor. 

Narnia’ya geçişi fark eden Peter, Susan, Edmund ve Lucy sihirli dolap sayesinde büyüyü bozarak Narnia’yı eski haline getirmek için dostları Aslan’dan yardım alırlar. 

Yılların eskitemediği hem kitapları hem de filmleri ile çok sevilen bu filmi aileniz ve dostlarınızla izleyerek harika bir akşam geçirebilirsiniz. 

11-Aşk Her Yerde (Love Actually)

yilbasi-film-onerileri-12

Üzerinden yıllar geçmesine rağmen 2000’ler romantik komedilerinin yeri bir ayrı oluyor. Bir de işin içine Noel girdiğinde sizi hem eğlendiren hem de içinizi ısıtan bir seyir zevki bekliyor.

Romantizm rüzgarlarının estiği film öncelikle birbirinden ünlü oyuncuları ile ilgi çekse de beklenmedik ve heyecanlı hikayesi de filmin etkisinden uzun bir süre çıkmamanızı sağlıyor.

Noel’e 1 hafta kala Londra’da yaşayan 10 ayrı aşk hikayesini anlatmasıyla herkesin kendinden bir parça bulmasını sağlıyor. 

Not: Filmin +16 yaş üzeri bir içerik olduğunu belirtelim. 

12- Tesadüf (Serendipity)

yilbasi-film-onerileri-13

Adı üstünde, tesadüf eseri yaşanan bir karşılaşma ile başlayan aşk hikayesine tanık oluyoruz. Film bizi, Noel’den hemen önce süslenmiş ve görkemli New York’a götürüyor. Bir mağazada kalan son çift eldiveni aynı anda satın almak isteyen Sara ve Jonathan’ın ilk görüşte birbirlerinden etkilendikleri gözlerden kaçmıyor. 

Eldiveni kimin satın alması gerektiğine karar vermek için ise ‘’Serendipity’’ adlı bir kafeye gidip ardından da Central Park’ta birlikte paten kaydıkları, yıldızları izledikleri harika bir gece geçirirler. 

Sara, numarasını kitapçıdaki bir kitabın içine; Jonathan ise bir banknotun içine yazar. Eğer bunlar tekrar ellerine geçerse birbirlerinin kaderi olduklarını anlayacaklardır. 

Onlarla birlikte keyifli bir akşam geçirip kavuşmalarını bekleyeceğiniz bu film, bir ‘’tesadüf’’ eseri okuyup izlemeye karar vermenizle birlikte aşka ve mucizelere tekrar inanmanızı sağlayabilir. 

13- Noel Çarpması (Falling for Christmas)

yilbasi-film-onerileri-17

Son yıllarda çıkan ve tatlı hikayesi ile bizi tekrar 2000’lerdeymiş gibi hissettiren bir film, Noel Çarpması. Özellikle de başrolde yer alan Lindsay Lohan, bu hissi size geri kazandırıyor diyebiliriz. 

Büyük bir otelin varisi olan Sierra, Noel yaklaşırken geçirdiği kayak kazası sebebiyle hafızasını kaybeder. Kendisi bir butik otel sahibi ve kızının yanında bulan Sierra hem kendini hatırlamaya hem de buradaki yeni yaşamına alışmaya çalışır. 

14- Holidate

yilbasi-film-onerileri-14

Son yılların en sevilen yılbaşı filmlerinden biri olan Holidate, Noel’den nefret eden Sloane ve Jackson’un hikayesini anlatıyor.

Ailelerinin baskısından ve tatillerde yalnız olmaktan sıkılan bu iki yabancı, bir yıl süresince birbirlerine eşlik etmek üzere bir anlaşma yaparlar. Platonik olarak başlayan bu ilişkide karşılıklı duyguların gittikçe filizlenmesiyle keyifli bir yılbaşı aşk filminin içinde kendinizi bulacaksınız!

15- Yılbaşı Gecesi

yilbasi-film-onerileri-15

Gülse Birsel’in kaleminden bir yılbaşı gecesi eğlencesi! Asla aynı yerde olmaması gereken yabancılar ve bir kutlama…

Yılbaşı gecesini evde geçirecekler için müthiş bir komedi olan film, birbirinden farklı kişilik ve hayat tarzlarına sahip komşuların bir ev partisinde toplanmasıyla kopan cümbüşü anlatıyor!

Güçlü kadrosu ve güldürü unsurları ile kahkahalara boğulmaya hazırlanabilirsiniz…
 

Kaynak: Ayşenur Yılmaz