Apple, merakla beklenen yeni işletim sistemi için hazırlıklarına devam ederken basına yansıyan haberler de kullanıcıları heyecanlı bir bekleyişe sürüklüyor. Geçtiğimiz haftalarda kullanıcıları yapay zekâ destekli bir güncellemenin beklediği bildirilirken şimdi de hangi cihazların güncellemeyi alacağı duyuruldu.

Yeni işletim sisteminde basit komutlara dayanarak görüntüler oluşturup makaleler yazacak Google'ın yapay zekâsı Gemini ile ortak olabileceği konuşulan iOS 18'in şimdiye kadarki en büyük güncellemesi olması bekleniyor.

Ancak daha yavaş bir işlemciye ve daha az belleğe sahip olan ve güçlü özellikleri destekleyemeyen eski donanımlar nedeniyle tüm iPhone'larla uyumlu olamayacak.

Türkiye’de teknoloji öne çıkıyor Türkiye’de teknoloji öne çıkıyor

SE serisi ve 8 Plus modeli veya daha önceki modeller de dahil olmak üzere 2018'den önce piyasaya sürülen iPhone'ları hâlâ kullanan herkes iOS 18'e erişemeyecek.

Örneğin; A11 Bionic çipli iPhone (iPhone X, 8 ve 8 Plus) ve A10 Fusion çipli iPhone (iPhone 7 ve 7 Plus) da güncellemeyi etkili bir şekilde destekleyemeyecek.

Eğer iPhone'unuz 11'den 15'e kadar olan bir model ya da ikinci ve üçüncü nesil SE, XR, XS ve XS Max değilse, iOS 18 ve gelecekteki tüm yazılım güncellemelerini alamayacaksınız.

GÜNCELLEME ALAMAYACAK CİHAZLAR

iPhone 5s
iPhone 6
iPhone 6 Plus
iPhone 7
iPhone 7 Plus
iPhone 8
iPhone 8 Plus
iPhone SE 1. Nesil

iOS 18 UYUMLU CİHAZLAR

iPhone XR
iPhone XS
iPhone XS Max
iPhone SE 2. ve 3. Nesil
iPhone 11, Pro, Max
iPhone 12, Mini, Pro, Pro Max
iPhone 13, Mini, Pro, Pro Max
iPhone 14, 14 Artı, 14 Pro, 14 Max
iPhone 15, Artı, Pro, Pro Max

Kaynak: Haber Merkezi