Kokoloji kitabındaki 53 oyundan bir tanesini sizler için derledik. Testlerin devamının gelmesini istiyorsanız yorumda belirtebilirsiniz

Sizlere evde, kafede, yalnız ya da arkadaşlarınızla oynayabileceğiniz psikolojik testlerden derlemeler yapacağız. Her hafta bir yenisini eklediğimiz psikolojik tesleri tümüne buradan ulaşabilirsiniz.

Bu psikolojik testler oyunlaştırılmış, herhangi bir tanı ve teşhis barındırmayan eğlenmeniz ve kendinize dair düşünmeniz için hazırlanmışdır. Öncelikle Kokoloji: Kendini Keşfetme Oyunu kitabının içindeki eğlenceli testlerle başlıyoruz.

Kokoloji Kendini Kesfetme Oyunu

Kokoloji: Kişilik Testleri

The Game of Self Discovery" yani "Kendini Keşfetme Oyunu" olarak tanımlanan "Kokoloji", Waseda ve Rissho Üniversitelerinde profesör olan Isamu Saito ve Tadahiko Nagao tarafından geliştirilmiştir.

Şubat 2006'da Türkçe'ye çevrilen Kokoloji (1) kitabı ardından Kokoloji 2 ve Kokoloji 3 Gerçek Kalp kitapları da yayınlamıştır.

Isamu Saito Kokoloji

NOT: BU YAZIDAKİ GÖRSELLER YAPAY ZEKA İLE BETİMLENEREK OLUŞTURULMUŞTUR.

PSİKOLOJİK TESTLER

Kokoloji kitaplarında bulunanan testler basit görünümlü sorulardan oluşmakta. Tüm hikayaler boyunca zihninizin hareketli olması ve hikayeyi zihninizde canlandırmanız beklenir.

Kokoloji Kişilik Testleri tanı, teşhis niteliği taşımamaktadır, alanında uzman Profesör Isamu Saito’nun bilimsel temellere dayanarak ortaya koyduğu oyun tadında testlerdir. Bilimsel psikolojik testlerle karıştırılmamalıdır.

Kokoloji Bekleme Salon Testi

Verdiğiniz cevaplar sonucu bazı sonuçlara varılmakta. Testlerin ve verdiğiniz cevapların simgelediği temsil ettiği kavramlar değişmektedir.  

Cevaplar psikolojik gerçeklere dayanarak irdelenerek sonuçlara bağlanmıştır. Sonuçlarda kişiliğiniz hakkında direkt bir yargı değil de esnek yorumlarda bulunulması bunun profesyonel bir test değil "oyun" olduğunu bir kez daha hatırlatmaktadır.

Psikolojik Test Muayenehane

Bu testleri kimlere yapabilirsiniz?

Kokoloji testi, insanın kendini tanıması için çok güzel bir araç olduğu kadar başkalarını tanıması için de öyledir. Özellikle yeni tanıştığınız ve düşünceleri hakkında çok az bilgi sahibi olduğunuz kişilere yapabilirsiniz.

Kim bilir, belki onlar hakkında onların bile farkında olmadığı bilgileri birlikte öğrenirsiniz. Birini daha iyi tanımanın dışında aile ve arkadaşlarınızla eğlenmek ve ortama renk katmak için de kokolojiyi kullanabilirsiniz.

Kokoloji Hastane Testi

Keyifli vakit geçirirken bir yandan da birbiriniz hakkında yeni şeyler öğrenme şansı yakalamış olursunuz. 

NOT: BU YAZIDAKİ GÖRSELLER YAPAY ZEKA İLE BETİMLENEREK OLUŞTURULMUŞTUR.

Psikolojik Testi Kokoloji Hastane Testi

Başlamadan Önce Genel Bilgilendirme

  1. Bir kağıt kalem alın. (Tek değil topluluk ile oynayacaksanız herkes kendi notunu tutmalıdır.)
  2. Cevaplarınızı birbirinize göstermeyin. (Kişiler istemsiz olarak birbirinden etkilenebilir)
  3. Her soruda aklınıza ilk geleni söyleyin.
  4. Test boyunca betimlemelere odaklanın ve zihninizde canlandırın.
  5. Oyunda kalın, oyunu cevapları tahmin etmekle geçirmeyin.
  6. Cevap verirken kendinize karşı dürüst olun.
  7. Sırası gelmeyen paragrafları okumayın.

Kokoloji kitabındaki oyunlardan bir tanesini sizler için derledik. Testlerin devamının gelmesini istiyorsanız yorumda belirtebilirsiniz.

Hazırsanız başlayalımmm!

Kokoloji Klinik Testi

KOKOLOJİ : HASTANE

Hastane herkes için farklı anlamlar taşır. Bilmedikleri bir hastalıktan muzdarip olup ilk kez muayene olmaya gelenler endişeli ve umutsuz görünürler.

Ama uzun bir hastalıktan iyileştikten sonra ya da güzel ve sağlıklı bir bebek doğurduktan sonra kapıdan çıkmakta olanlar mutluluk ve rahatlık içindedirler.

Belki hastaneye daha önce gittiniz, belki de bu ilk ziyaretiniz. Her halükarda hazır olun çünkü doktor şimdi sizi görecek.

Kendini Kesfetme Oyunu Hastane

1. Bir kliniğin lobisinde oturmuş çağrılmayı bekliyorsunuz. Küçük bir oğlan çocuğu tek başına koşuyor ve siz de ona yavaşlamasını ve dikkatli olmasını söylüyorsunuz. Size nasıl tepki veriyor?

2. Muayene odasının kapısı azıcık aralanıyor ve siz o aralıktan gri renkli sağlıksız bir kişinin doktor tarafından muayene edildiğini görüyorsunuz. Oradaki hasta tanıdığınız birisi. Kim o?

3. Doktorun yardımcısı gelip adınızı söylüyor. Garip olan yardımcının tanıdığınız birisine çok benzemesi. Kime benziyor?

4. Muayenenizden sonra doktor sizi ofisine çağırıyor ama ofisine girdiğinizde arkası size dönük olarak oturuyor ve sonuçlarınıza bakarak kendi kendisine konuşuyor. Size hiçbir şey açıklamıyor. Ne yaparsınız?

Kokoloji Muayenehane Test

HASTANE TESTİ İÇİN CEVAPLARINIZIN YORUMLARI

Hastane, hastalık ve iyileşme mekanıdır. Kendinizi bu senaryoda hayal ederek kendi psikolojinizin zayıf ya da bakıma muhtaç noktalarına dokundunuz.

Psikolojik Testler Hastane Kokoloji Oyun

1. Oğlan çocuğunun tepkisi başkaları hatalarınızı fark ettiğinde ya da sizi eleştirdiğinde sizin vereceğiniz tepkiye eştir. Sizi duymuyormuş gibi mi yaptı, durup özür mü diledi, yoksa şımarık bir velet gibi dilini mi çıkardı? Şimdi başkalarının neler hissettiğini biliyorsunuz.

2. Muayene masasında hasta olarak hayal ettiğiniz kişi zor bir durumda asla güvenemeyeceğinizi düşündüğünüz birisidir. Sizden daha hasta görünen biri size zaten nasıl yardımcı olabilir ki?

3. Doktorun yardımcısı kaderinizi tayin edecek güce sahip birisini temsil eder. Yardımcının benzediğini düşündüğünüz kişi sizin her zaman ya saygıdan ya da korkudan güvendiğiniz birisidir. Bir gün ne kadar güçlü hale gelirseniz gelin bu kişi sizin zihninizde her zaman sizden üstün bir konumda olacaktır. Bu gücün kaynağı o kişinin size pantolonunuzu indirin eğilin ve öksürün deme yetkisinden de kaynaklanıyor olabilir.

4. Doktorun davranışına gösterdiğiniz tepki size kabadayılık edildiğinde ya da sizinle alay edildiğinde vereceğiniz tepkiyi gösterir. Kimisi ortalığın sakinleşmesini bekler, kimisi bir açıklama ister ve kimisi de kalkıp kapıdan çıkıp gider. Siz ne yaptınız?

Kokoloji Hastane Testi Psikolojik

NOT: BU YAZIDAKİ GÖRSELLER YAPAY ZEKA İLE BETİMLENEREK OLUŞTURULMUŞTUR.

Anket


Kokoloji testini kiminle birlikte yanıtladınız? Okuyucularımızın her hafta yayınladığımız bu psikolojik testleri genellikle kiminle yanıtladığını merak ediyoruz...

Ankete Katıl

2024 Mayıs Ayı Burç Yorumları! Mayıs'ta En Şanslı Burçlar Hangileri? 2024 Mayıs Ayı Burç Yorumları! Mayıs'ta En Şanslı Burçlar Hangileri?

Umarız bu testin eğlenmenizde, kendinize dair düşünmenizde ve kendinizi keşfetmenizde bir payı olmuştur. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi Kokoloji kitaplarının içinde yer alan yüzlerce oyunu sırasıyla sizler için derleyeceğiz.

Kitaptaki her test aynı olmadığı gibi bazı testler daha derinlikli bazıları ise daha yüzeysel kalabilmektedir. Yine de beğenmediğiniz veya eksik gördüğünüz oyunların zayıf yönlerini tartışmak bile keyifli olabilir.

Deneyimlerinizi bizlerle paylaşabilir ve derlediğimiz diğer psikolojik testlere göz atabilirsiniz.

Kokoloji Bekleme Salonu

DİĞER TESTLERİMİZİ DE İNCELEMEK İSTERSENİZ;

PSİKOLOJİK TESTLER : KOKOLOJİ

Psikolojik Testler Balinalari Izlemek Kokoloji

Kaynak: ÖZLEM SUCU