Kokoloji kitabındaki 53 oyundan bir tanesini sizler için derledik. Testlerin devamının gelmesini istiyorsanız yorumda belirtebilirsiniz

Sizlere evde, kafede, yalnız ya da arkadaşlarınızla oynayabileceğiniz psikolojik testlerden derlemeler yapacağız. Her hafta bir yenisini eklediğimiz psikolojik tesleri tümüne buradan ulaşabilirsiniz.

Bu psikolojik testler oyunlaştırılmış, herhangi bir tanı ve teşhis barındırmayan eğlenmeniz ve kendinize dair düşünmeniz için hazırlanmışdır. Öncelikle Kokoloji: Kendini Keşfetme Oyunu kitabının içindeki eğlenceli testlerle başlıyoruz.

Kokoloji Kendini Kesfetme Oyunu

Kokoloji: Kişilik Testleri

The Game of Self Discovery" yani "Kendini Keşfetme Oyunu" olarak tanımlanan "Kokoloji", Waseda ve Rissho Üniversitelerinde profesör olan Isamu Saito ve Tadahiko Nagao tarafından geliştirilmiştir.

Şubat 2006'da Türkçe'ye çevrilen Kokoloji (1) kitabı ardından Kokoloji 2 ve Kokoloji 3 Gerçek Kalp kitapları da yayınlamıştır.

Isamu Saito Kokoloji

NOT: BU YAZIDAKİ GÖRSELLER YAPAY ZEKA İLE BETİMLENEREK OLUŞTURULMUŞTUR.

PSİKOLOJİK TESTLER

Kokoloji kitaplarında bulunanan testler basit görünümlü sorulardan oluşmakta. Tüm hikayaler boyunca zihninizin hareketli olması ve hikayeyi zihninizde canlandırmanız beklenir.

Kokoloji Kişilik Testleri tanı, teşhis niteliği taşımamaktadır, alanında uzman Profesör Isamu Saito’nun bilimsel temellere dayanarak ortaya koyduğu oyun tadında testlerdir. Bilimsel psikolojik testlerle karıştırılmamalıdır.

Psikolojik Test Kokoloji Sadece Insaniz

Verdiğiniz cevaplar sonucu bazı sonuçlara varılmakta. Testlerin ve verdiğiniz cevapların simgelediği temsil ettiği kavramlar değişmektedir.  

Cevaplar psikolojik gerçeklere dayanarak irdelenerek sonuçlara bağlanmıştır. Sonuçlarda kişiliğiniz hakkında direkt bir yargı değil de esnek yorumlarda bulunulması bunun profesyonel bir test değil "oyun" olduğunu bir kez daha hatırlatmaktadır.

Bu testleri kimlere yapabilirsiniz?

Kokoloji testi, insanın kendini tanıması için çok güzel bir araç olduğu kadar başkalarını tanıması için de öyledir. Özellikle yeni tanıştığınız ve düşünceleri hakkında çok az bilgi sahibi olduğunuz kişilere yapabilirsiniz.

Kim bilir, belki onlar hakkında onların bile farkında olmadığı bilgileri birlikte öğrenirsiniz. Birini daha iyi tanımanın dışında aile ve arkadaşlarınızla eğlenmek ve ortama renk katmak için de kokolojiyi kullanabilirsiniz.

Keyifli vakit geçirirken bir yandan da birbiriniz hakkında yeni şeyler öğrenme şansı yakalamış olursunuz. 

Kokoloji Testi Sadece Insaniz Psikoloji

NOT: BU YAZIDAKİ GÖRSELLER YAPAY ZEKA İLE BETİMLENEREK OLUŞTURULMUŞTUR.

Başlamadan Önce Genel Bilgilendirme

  1. Bir kağıt kalem alın. (Tek değil topluluk ile oynayacaksanız herkes kendi notunu tutmalıdır.)
  2. Cevaplarınızı birbirinize göstermeyin. (Kişiler istemsiz olarak birbirinden etkilenebilir)
  3. Her soruda aklınıza ilk geleni söyleyin.
  4. Test boyunca betimlemelere odaklanın ve zihninizde canlandırın.
  5. Oyunda kalın, oyunu cevapları tahmin etmekle geçirmeyin.
  6. Cevap verirken kendinize karşı dürüst olun.
  7. Sırası gelmeyen paragrafları okumayın.

Kokoloji Psikolojik Testler Sadece Insaniz

Kokoloji kitabındaki oyunlardan bir tanesini sizler için derledik. Testlerin devamının gelmesini istiyorsanız yorumda belirtebilirsiniz.

Hazırsanız başlayalımmm!

KOKOLOJİ : SADECE İNSANIZ

Psikolojik Testler Kokoloji Sadece Insaniz

'İnanamıyorum! Nasıl bu kadar aptalca bir şey yapabildim?" Bu cümleyi çok sık kurarız.

Fırında unutulan yemekler, kâğıtlara dökülen kahveler, kurulan alarmlara rağmen geç kalmak, burkulan ayak parmağı, otoyolda kaçırılan çıkışlar...

Arada bir yanlış yapmak insan doğasında vardır. Kimse mükemmel değildir.

Kokoloji Testi Sadece Insaniz Cop

Siz de, zaman zaman hatalar yapmışsınızdır. Sokakta bir şeyler düşünerek yürürken bir çöp tenekesine çarpıp devirdiniz.

Günlük burç yorumları: 27 Nisan 2024 Günlük burç yorumları: 27 Nisan 2024

Kapağın altından yola neler döküldü?

  1. Hiçbir şey, teneke boştu.

  2. Bir yığın torbalanmamış çöp yola saçıldı.

  3. Elma koçanları, tavuk kemikleri ve başka yemek artıkları.

  4. Gayet güzel bağlanmış siyah bir çöp torbası.

Psikolojik Test Cop

SADECE İNSANIZ TESTİ İÇİN CEVAPLARINIZIN YORUMLARI

Dikkatsizlikle bir çöp tenekesi devirdiniz, atılması için düzgün bir şekilde toplanmış ve üstü örtülmüş bir şeyi dünyanın gözleri önüne serdiniz. Çöp tenekesinin içinde olduğunu düşündüğünüz şeyler sizin dış dünyadan saklamaya çalıştığınız şeylerdir.

Psikolojik Test Sadece Insaniz

1. Hiçbir şey, teneke boştu: Bu cevabı veren kişiler hayatlarını ortaya sermeden ya da olduklarından başka biri gibi görünmeye çalışmadan yaşarlar. İçleri neyse dışları da odur. Çekiciliklerini saf dürüstlüklerine borçludurlar.

2. Bir yığın torbalanmamış çöp yola saçıldı: Tenekenin içinin torbalanmamış çöple dolu olduğunu söyleyenler dış dünyaya karşı açık bir görünüm sergileseler de aslında içleri ifade edemedikleri duygularla doludur. Bu duyguları sadece genel bir sıkıntı olarak hissederler ama eğer düşünürlerse gerçekten hissettiklerini söyleyecekleri yerler olduğunu fark edeceklerdir.

Kokoloji Testi Sadece Insaniz

3. Elma koçanları, tavuk kemikleri ve başka yemek artıklar: Bir yığın mutfak artığı hayal edenler iştahlarını ve yemeğe karşı doğal isteklerini bastıran kişilerdir. Belki de diyet yapıyorsunuz. Ya da yemekten kısarak para artırmaya çalışıyorsunuz. Şartlarınız her neyse bu sizi etkiliyor.

4. Gayet güzel bağlanmış siyah bir çöp torbası: Güzelce bağlanmış bir çöp torbası hayal etmiş olanların kendilerini kontrol duyguları çok gelişmiştir. Siz zayıflık göstermekten ya da şikâyet etmekten nefret edersiniz çünkü gururunuz buna izin vermez. Ama başkalarının neler hissettiğinizi bilmesi, zayıflık belirtisi değildir. İpleri biraz gevşetin de o çöpler kokmaya başlamadan önce içeriye birazcık hava girsin.

NOT: BU YAZIDAKİ GÖRSELLER YAPAY ZEKA İLE BETİMLENEREK OLUŞTURULMUŞTUR.

Anket


Kokoloji testini kiminle birlikte yanıtladınız? Okuyucularımızın her hafta yayınladığımız bu psikolojik testleri genellikle kiminle yanıtladığını merak ediyoruz...

Ankete Katıl

Umarız bu testin eğlenmenizde, kendinize dair düşünmenizde ve kendinizi keşfetmenizde bir payı olmuştur. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi Kokoloji kitaplarının içinde yer alan yüzlerce oyunu sırasıyla sizler için derleyeceğiz.

Kitaptaki her test aynı olmadığı gibi bazı testler daha derinlikli bazıları ise daha yüzeysel kalabilmektedir. Yine de beğenmediğiniz veya eksik gördüğünüz oyunların zayıf yönlerini tartışmak bile keyifli olabilir.

Deneyimlerinizi bizlerle paylaşabilir ve derlediğimiz diğer psikolojik testlere göz atabilirsiniz.

DİĞER TESTLERİMİZİ DE İNCELEMEK İSTERSENİZ;

PSİKOLOJİK TESTLER : KOKOLOJİ

Psikolojik Testler Balinalari Izlemek Kokoloji

Kaynak: ÖZLEM SUCU