Öncelikle belediye başkanı koltuğuna oturmayı hedeflemeyen, hedefinin proje ve ekibiyle birlikte Salihli'ye hizmet etmek isteyen bir başkan adayımız olmalıdır.

En önemlisi bu soruyu sorduğumda kim nereden bakıyorsa yanıtta kendini görüyor. En büyük yanlışlarımız budur. Adaylar projesi ve başkan yardımcısı adaylarıyla halkın karşısına çıkmalıdır. Kervanı yolda değil başlangıçta düzmelidir. Sol bir bakış açısını ve sol duruşu geliştirebilmelidir.


Salihli CHP belediye başkan adayı kültürel evrimini tamamlamış, kültürel alt yapısı sağlam, liyakati olan iyi bir orkestra şefliği yapabilecek, tabandan gelen parti siyasal yaşamında emeği olan, geçmişte  partiye zarar vermemiş ve her partinin tabanından sempati gören, liderlik vasfı olan amacı koltuk değil projeleriyle Salihli’ye hizmet etmek isteyen biri olmalıdır. Yüzü sola dönük, birkaç partiden sonra CHP ‘ye gelmiş olmamalıdır. Görev teklifi bekleme dönemi bitmiştir. Adaysa ortaya çıkıp adayım demelidir.


Belediye başkanlığına aday olmak demek kamuyu yönetmeye aday olmak demektir. Kamunun çalışma düzenini bilen iyi bir ekip kurabilen geçmiş siyasi yaşamında arkadaşlarına çelme atmamış,  partini karşısında çalışmamış, siyasetin ortaklaşmacılık olduğunu bilen, parti ideolojisine hâkim, toplumun alt katmanları ile diyalog kurabilen geçmiş siyasi ilişkileri temiz bir partili CHP belediye başkan adayı olmalıdır. CHP daha üye olmadan aday olanlara ve aday olmak için partiye gelenlere adaylık yolu açılmamalıdır. Emek mücadele geçmişi önemlidir. Parti bu emeklerle büyümüş ayakta kalmıştır.

Bu anlamda CHP belediye başkan adaylarının ille de zengin bir partili olması da gerekmemektedir. Aranan liyakat ve bilgi temelli olmalıdır. Tüm bunların ışığında hâkim gözetiminde bir ön seçimin var olan yöntemler içinde en adil olanıdır.
Çıkacak aday cumhuriyetin 2.ci yy’ na iz bırakabilecek kültür ve donanıma sahip olmalıdır.

Ben değil biz diyebilecek bir adaya başarılar dilerim.