Kanal D’nin, MF Yapım imzalı dizisi Taş Kağıt Makas’ın tanıtım filminde lüks otomobiliyle 5 kişiye çarpıp birinin de ölümüne neden olan 17 yaşındaki oğlunu Amerika’ya kaçıran yazar Eylem Tok olayına benzer bir konu işlendi.

Taş Kağıt Makas Eylem Tok Ve Oğlu (3)

Taş Kağıt Makas'ın yeni bölüm tanıtımıyla gündemde!

Taş Kağıt Makas'ın yeni bölüm tanıtımındaki sahne tüm Türkiye’nin yakından takip ettiği yazar Eylem Tok ve 17 yaşındaki oğlunun hikâyesine benzetildi. Söz konusu tanıtım kısa sürede dikkatleri üzerine çekerken; sosyal medyanın da gündemine oturdu.

Taş Kağıt Makas Eylem Tok Ve Oğlu (5)

Eylem Tok ve oğlunu akıllara getiren sahne!

Yönetmenliğini Yusuf Pirhasan’ın üstlendiği, senaryosunu Uğraş Güneş’in kaleme aldığı dizi Taş Kağıt Makas’ta Yeliz Akkaya’nın hayat verdiği Meryem’in oğlu Furkan (Doğa Karakaş) lüks aracıyla bir kuryeye çarpıyor. Meryem olayı kapatmak için Bünyamin Emirkıran’ın da (Atsız Karaduman) desteğiyle önce Katar’a sonra da Amerika’ya gitmesine karar veriliyor. Avukat Harun Yakar (Ozan Güven) ise duruma isyan ediyor. Yaşanan bu olayın nasıl sonuçlanacağı ise dizinin yeni bölümünde cevap bulacak.

Taş Kağıt Makas Eylem Tok Ve Oğlu 7

Taş Kağıt Makas Eylem Tok Ve Oğlu 5

Taş Kağıt Makas Eylem Tok Ve Oğlu 3

Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti | Ayten Gökçer kimdir? Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti | Ayten Gökçer kimdir?

Taş Kağıt Makas Eylem Tok Ve Oğlu 1

Taş Kağıt Makas Eylem Tok Ve Oğlu 4

Gündemi sallayan Taş Kağıt Makas dizisi tanıtım fragmanı için tıklayabilirsiniz.

Taş Kağıt Makas Son Bölümde Neler Oldu?

Umut yıllardır beklediği ana kavuşur. Fecir Emirkıran’ın gözlerine bakarak meydan okur, büyük savaşı başlatır.

Umut’un tehlikeye dönüşmesini istemeyen Fecir, sorunu kökünden bitirmeye kararlıdır; ceza evinde yatan Rıza ile ilgili bir planı vardır. Tarık Yalman davasını kazanmak üzere olan Umut, Tarık aleyhine ortaya çıkan delille sarsılır. Yeni bir adım atmaya hazırlanırken karşısında Harun Yakar’ı bulur.

Emirkıranlar’a sağlam bir darbe vurmak isteyen Umut, Harun engelini aşıp; Tarık Yalman davasını kazanabilecek midir?

Taş Kağıt Makas Tanıtımı (7)

Taş Kağıt Makas Tanıtımı (6)

Taş Kağıt Makas Tanıtımı (5)

Taş Kağıt Makas Tanıtımı (3)

Taş Kağıt Makas Tanıtımı (4)

Taş Kağıt Makas Eylem Tok Ve Oğlu 2

Taş Kağıt Makas Dizisi Konusu Nedir?

Taş Kağıt Makas dizisi haklının güçlü değil, güçlünün haklı olduğu bir düzende geçen, seyir zevki yüksek hikayede; gecekondu mahallesindeki masum bir delikanlının, düzenin gerçek sahiplerine karşı verdiği büyük adalet savaşını anlatıyor.

Taş Kağıt Makas Tanıtımı (1)

Gecekondu mahallesinde yaşayan Umut'un (Ekin Koç), düzenin gerçek sahiplerine karşı babası Rıza'nın (Bülent Seyran) suçsuzluğunu ispatlamak için verdiği adalet savaşını konu alıyor.

Sıradışı bir hafıza yeteneğine sahip olan Umut, yaşadığı her anı en küçük ayrıntısına kadar hatırlar. Babasının masum olduğunu ispatlamak için verdiği savaşta yine bu süper hafızasını kullanır. Belediye otobüsünde olaylı bir şekilde tanıştığı Alev de (Serra Arıtürk) Umut'un babası için sürdürdüğü adalet arayışının en büyük destekçisi olur.

Taş Kağıt Makas Tanıtımı (3)

Parlak zekası ve biat ettiği derin yapıyla Harun ve iflah olmaz bir sosyopat olan Fecir ise bu savaşın diğer tarafında yer alır. Bu güçler arasında değişen dengede, alzheimer hastası babası için hayatını ortaya koyan Umut'un verdiği adalet savaşını izleyeceğiz.

Taş Kağıt Makas Tanıtımı (2)

Taş Kağıt Makas Dizisi Oyuncuları Kimler?

  • Ekin Koç (Umut Tanrıkulu)
  • Serra Arıtürk (Alev Dönertaş)
  • Ozan Güven (Harun Yakar)
  • Hande Ataizi (Süreyya Uyar)
  • Burak Yörük (Fecir Emirkıran)
  • Hüseyin Avni Danyal (Kadri Palaz)
  • Aytaç Uşun (Azad)
  • Bülent Seyran
  • Selim Galip
  • Anıl Taşezen

Taş Kağıt Makas Tanıtımı (8)

Kaynak: Ayşenur Yılmaz