Bir gün akşam geç saatlerde uyandığımda televizyonu açtım. Kanalları dolaşırken bir dizi filmi gördüm. Televizyonda izlemediğim bir diziyiydi. Dizinin adı “Vatanım Sensin “ o gece diziyi seyrettim ve diziyi çok beğendim.  O günden sonra her gün dizinin diğer bölümlerini bilgisayarda izledim.

Vatanım sensin dizisi kurtuluş savaşında Yunanlılara esir düşen bir Türk subayının daha sonra Yunanlılar tarafından general rütbesi verilen subayın yaşadığı olayları ve kahramanlıkları, milli mücadeleyi anlatmaktadır. Herkesin izlemesi gereken bir televizyon dizisi. Filmde Yunan generali Cevdet aslında milli mücadeleye çalışmaktadır.

Diziyi izlediğinizde dizideki oyuncuların rollerini yaparken, filmdeki mekân ve olayların ne kadar gerçekçi olduğunu kurtuluş savaşında geçen olayları canlı olarak yaşıyorsunuz. Dizinin çekimini yapan yönetmen, kameraman bütün ekibi ve dizide yer alan oyuncuları bu başarılı dizi filmi ülkemize kazandırdıkları için kutluyoruz.

Vatanım sensin dizisinin ilk veya farklı bir bölümünü izlediğinizde filme hayran kalıyorsunuz. Kurtuluş savaşında geçen olayları yaşamış gibi oluyorsunuz. Büyük bir heyecan ve istekle dizinin diğer bölümlerini izlemek için bekliyorsunuz. Kaçırdığınız bölümleri cep telefonu ve bilgisayardan izleyebilirsiniz.

General Cevdet Ankara ve Mustafa Kemalle gizli telgrafla haberleşmektedir. Ondan gelecek talimatlara göre hareket etmektedir İzmir’de Yunan ordusu karargâh kurdu Yunan ordusu komutanının halkın ve çetelerin içinde bilgi toplayan, haber getiren muhbirleri vardı.

General Cevdet iyi bir subaydı. Yunanlılara esir düştüğünde Osmanlı ordusu tarafından ihanete uğradığını Türklerden nefret ettiğini söyler ve kendini inandırır. Yunanlılarda onu subay olarak Yunan ordusunda görevlendirirler.

Yunan ordusu İzmir’i işgal ettiğinde General Cevdet İzmir de ailesini bulur. İzmir’de ailesi ve çocuklarıyla beraber kalır, onlara ev tutar. Ailesi annesi hanımı ve iki kız çocuğu General Cevdet’ten vatan haini olduğu için nefret ediyorlar. Dizinin ileriki bölümlerinde onun vatan haini olmadığını ilk hanımı öğrenecek ve eşiyle gurur duyacak.

Vatanım sensin dizisi Türk yapımı tarihi ve kurgu filmidir. Osmanlı devletinin son dönemi ve İzmir’in işgalinde yaşanan olaylar anlatılmaktadır. Dizinin başrol oyuncuları Halit Ergenç ve Bergüzar Korel. General Cevdet Halit Ergenç, General Cevdet’in eşi Azize rolünü Bergüzar Korel oynamaktadır.

Vatanım sensin dizisindeki Albay Cevdet’le İzmir’de görev yapan Gâvur Mümin’in hayatı anlatılıyor. Dizi filmde ismi değiştirilerek Albay Cevdet oluyor. Mümin Aksoy’un genelkurmaydaki askeri belgeler incelendiğinde kahraman Türk subayının varlığı ortaya çıkıyor. İzmir’de yaptığı kahramanlıklar ve yaşam öyküsü dizi filmde canlandırılıyor.

Dizinin son bölümünde General Cevdet ve eşi Azizenin Yunan askerleri tarafından kurşuna dizilmesiyle Vatanım Sensin dizi sona eriyor.

Dizinin ilk bölümü Ekim 2016 gösterildi,7 Haziran 2018 tarihinde dizininin son bölümüyle bitti. İzleyiciler tarafından “Vatanım Sensin “ dizisi çok beğenildi.