Manisa’yı İşaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yatırımlar devam edecek Manisa’yı İşaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yatırımlar devam edecek

Bayramda ikram edilen ürünlerin fiyatlarına da dikkat çeken Başevirgen, “Emekli 3 bin liralık ikramiyesiyle, kilogram fiyatı 500 liradan başlayan baklavayı, 200 liradan başlayan ikramlık şekeri nasıl alsın? Emekli artık yok sayılmak, görmezden gelinmek istemiyor” diye konuştu.

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, açlıkla mücadele eden emeklilerin bayram öncesi düştükleri zor duruma dikkat çekti. 3 bin liralık bayram ikramiyesiyle emeklilerin, ne torununa harçlık verebileceğini ne de evine ikramlık alabileceğini söyleyen Başevirgen, konuya ilişkin bir açıklama yaptı.

“EMEKLİNİN YAŞAM MÜCADELESİ HER GEÇEN GÜN SERTLEŞİYOR”

Emeklilerin yaşam mücadelesinin her geçen gün daha da sertleştiğini belirten Başevirgen, “Ülkemizde ekonomik kriz her geçen gün daha da derinleşiyor. Enflasyon, peşi sıra gelen zamlar ve ek vergiler vatandaşı nefes alamaz noktaya getirdi. Çalışanların durumu böyleyken yıllarca çalışıp üreterek ülke ekonomisine destek olan emeklilerin durumu ise daha vahim. Milyonlarca emekli 10 bin liralık maaşla açlığa mahkum edilirken, sadece 3 bin liralık bir bayram ikramiyesinin verilmesi emeklinin aklıyla dalga geçmektir. Emeklilerin yaşam mücadelesi her geçen gün sertleşirken iktidarın emekliye insanca yaşayabilecekleri bir zam yapmak yerine sadece 3 bin liralık bayram ikramiyesi vermesi hiçbir vicdana sığmaz” dedi.

Muhabir: Fatma Uysal