2023-2024 Eğitim- Öğretim yılı içerisinde Salihli Şehit Ahmet Özsoy Halk Eğitim Merkezi kurslarında el emeği, göz nuru ile üretilen ürünler sergilendi.  Salihli Kaymakamlığı organizasyonu ile Salihli Belediyesi Zafer Keskiner, Sanat ve sergi galerisinde düzenlenen serginin açılışına Salihli Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam, Salihli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Yenen, İlçe emniyet Müdürü Burhan Demirkıran, Salihli Sosyal Hizmetler Müdürü Alim Yavuz,  Salihli Şehit Ahmet Özsoy Halk Eğitim Merkezi müdürü Mehmet Gürbüz, ile öğretmenler Usta Öğreticiler, kursiyerler ve vatandaşlar katılım sağladı.

D S C 1255

15 BİN 250 KURSİYER FAYDALANDI

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile birlikte etkinlikler hakkında bilgiler veren Salihli Şehit Ahmet Özsoy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Gürbüz, “Salihli Şehit Ahmet Özsoy Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak öğretmen, usta öğretici ve kursiyerlerimizin, el sanatları, giyim üretimi, Nakış çini, resim, gibi alanlarda hazırlamış olduğu eserlerin yer aldığı bilişim teknolojileri ve zirai kurs alanlarının tanıtım faaliyetlerinin düzenlendiği 2023 2024 Eğitim Öğretim yılında 4. Gerçekleştirilen Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiğimiz yılsonu sergimize hoş geldiniz.  Türkiye Yüzyılında Kaymakamımızın talimatları doğrultusunda Salihli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Yenen’in koordinasyonu ile tüm vatandaşlarımız için, çiftçimiz, gençlerimiz, bayanlarımız, her yaş grubundan vatandaşlarımız için mesleki ve teknik kişisel gelişim alanları başta olmak üzere farklı branşlarda 2023-2024 Eğitim öğretim yılında Merkezimiz bünyesinde kamu kurum ve kuruluşlarımızın destekleri ile Mesleki ve Teknik Genel kurslarımızı sürdürüyoruz. 2023-2024 Eğitim öğretim yılında 622 kurs faaliyetlerinden 15 bin 250 kursiyerimiz faydalanmıştır.” dedi.

D S C 1245

 Kaymakam Mehmet Kamil Sağlam ise, “Eğitim ve Öğretim hiçbir zaman bitmiyor. Her yaşta, her insanın bir şeyler öğrenmeye mutlak surette ihyacı ve zamanı vardır. Bunları yönlendirebilirsek, insanlarımıza bir el emeği yapabilecek bir beceriyi kazandırabilirsek ve en önemlisi meslek edindirme kurslarında da İnsanlarımıza iş imkanı yaratabilirsek halk eğitim merkezlerimiz kendi üzerlerine düşen görevi yapıyor demektir.” İfadelerine yer verdi.

D S C 1249

Yapılan konuşma ile birlikte protokol üyeleri sergilinin açılışını yaptı. Program Halk oyunları gösterisi ve sergi gezisi ile son bulurken, serginin 5 Haziran saat 20.00’a kadar açık olacağı ifade edildi.

D S C 1258

Kula'nın turizm potansiyelini artıracak projeler yerinde incelendi Kula'nın turizm potansiyelini artıracak projeler yerinde incelendi

Salihli Şehit Ahmet Özsoy Halk Eğitim Merkezi tarafından yapılacak diğer etkinlikler ise şöyle:    

5 Haziran Çarşamba günü Demokrasi Meydanı 10.30’da ‘Hayat Boyu kan Başındayız’ kan bağışı etkinliği.

6 Haziran Perşembe günü  Sart Mahallesi, Sart Mahmut ortaokulu bahçesinde saat 14.00 ‘Kurslarımızla köylerdeyiz’ etkinlikleri kapsamında Halk Eğitim Faaliyetleri tanıtım sergisi.

 7 Haziran Cuma günü ise, 50. Yıl kapalı spor salonu saat 10.00-12.00 arasında spor ve sanat gösterileri faaliyetleri.

D S C 1264

D S C 1234

D S C 1233

D S C 1232

D S C 1231

Muhabir: ONAY OZAN