Merhaba Sektör Medya Grubu’nun siz değerli okurları, yeni bir köşe yazımla yine sizlerleyim. Yazımın başlığındaki gibi Filistin’de insanlık ölüyor, masumlar ölüyor, çocuklar ölüyor, merhamet ölüyor. Haddini aşan bir devlet gözlerini kırpmadan masum insanları katlediyor. İsrail’in başındaki zat savaş suçu işliyor ama nedense dünya sessiz. ‘Küresel bir gücüm’ diyen Amerika savaş suçunu görmüyor.

 Elinize masumların kanı bulaştı ve elbet öldürdüğünüz, katlettiğiniz o masum insanların hesabı mutlak sizden sorulacak. Savaş suçları mahkemesinde sizlerde yerinizi alacaksınız. Aslında İsrail halkı da, İsrail yönetiminin katliamlarını, zulmünü görüyor. Hastane saldırısından sonra yaklaşık 500’e yakın İsrail vatandaşı, kendi devletlerinin ‘katliam yaptığını’ söyleyerek Amerika’da gösteri düzenledi. Gösterilerde Amerika güvenlik güçleri, ABD kongre binasında oturma eylemi yapan  göstericileri yaka paça dışarı çıkartmış, birçok göstericiyi de gözaltına almıştı.  Bu Protesto, anti-siyonist bir Yahudi topluluk olan “Barış için Yahudi Sesi” (Jewish Voice for Peace) tarafından organize edilmişti.

Görüldüğü gibi aslında Yahudi halkı da katliamların ve zulmün farkında. Ama işte dediğim gibi kana susamış bir gurup yönetici Filistinleri insan olarak görmüyor. Hatta çıkıp ekranlarda ‘Filistinliler hayvan’ deme cürettin de bile bulunuyor. Ama ne yazık ki bazı devletler hariç dünya 3 maymunu oynuyor, her dakika, her saniye bir masum insan daha katlediliyor. Bazen soruyorum, ‘İnsanlık neden bu kadar kin dolu, neden bu doymaz ihtiras’ diye. Bunlar gibi gözü doymaz, masum katiller birçok dönemde tarih sayfasında yer aldı ve hiç birisi de güzellikle hatırlanmıyor. Bunlarda bu tarih sayfasında katil olarak yerlerini alacaklar.

Dileğimiz Filistin Halkının kurtuluşu, dileğimiz özgür bir Filistin, dileğimiz savaşsız bir dünya, dileğimiz masum insanların bir daha katledilmemesi…