31 Mart mahalli idareler seçimini okumak/okuyabilmek demokrasimiz açısından önem taşımaktadır.
    Öncelikle seçmeni “Şu adaya oy vereceksin” diye dayatma ile sonuç alınmadığı görüldü. Salihli’de MHP-AK Parti ittifakı bu sefer ters tepti. Yani burada iki artı iki dört etmedi. Her iki parti de ayrı ayrı seçime girseydi Zeki Bey’in aldığı oydan daha fazla oy alırlardı.
    Zeki Kayda’ya Salihli halkı iki defa kredi açtı ve yetki verdi. Bu süre içinde Başkan’ın altındaki yönetim kadroları çok zayıf kaldı. Ehil kişiler yönetim kadrolarında olmayınca iyi yönetilemedi ve sıkıntılar oluştu. Zeki Kayda yönetimi Büyükşehir’in desteği ile bir çok önemli projelere imza attı ama bu yetmedi. Yönetim kadroları yetersiz olunca problemler yığıldı ve istekler karşılanamaz duruma geldi.
    Açıkçası Zeki Kayda iktidar oldu ama muktedir olamadı.
    10 yıllık yönetimi içinde hemen hemen hiç basın toplantısı yapmadı ve halkımızı bilgilendirmedi. Hakkında söylenilen olumsuzluklar karşısında “Bu böyle değil” diye basının önüne çıkmadı.
    Olumsuzlukların üzerine gidip; radikal çözümler alamadı.
    Aslında bir öğretmen olarak “Öğretmenden belediye başkanı olmaz” sözü bana acı verdi. Bu eleştirinin bile üzerine gidip gereğini yapamadı.
    Elbette ki bir çok arkadaş bana kızıp “Bunları şimdi mi söylüyorsun? Zamanında neden söylemedin!” diyebilir. 
    Zaman zaman söylemek istedim ama çok sert tepki ile karşılaştım. Eleştirilerim kabul görmedi.  Geçen 10 yıllık süre içinde bir çok defa yanına gidip “Başkanım, bu hataları yapmasan iyi olur” diyecektim, randevu alamadım. Ulaşamadım.
    Randevu istediğimde görevli kişi “Ne işin var?” sorusunu hep sordu. Oysa benim özel bir işim hiç olmadı. Benim gibi onlarca kişi bir şeyler söylemek istedi ama söyleyemedi.
    Zeki Kayda ve yönetiminin etrafında sayısını bilemediğim kadar “Küskün arkadaşlar” oluştu. Hiç kimse kalkıp “Sen dün bizimle birlikte idin, şimdi ne oldu da uzak duruyorsunuz?” sorusunu sormadı.
    Uzun bir “Hainler listesi” oluştu.
    *
    Mustafa Uğur Okay’ın görev yaptığı 10 sene içinde belediyedeki aksaklıkları, yanlışları gazetemde hep köşemde hep de manşette halkımıza duyurmuştum. Her seferinde Sayın Okay beni telefonla arayıp “Hocam, teşekkür ederim uyarınız için. En kısa zamanda düzelteceğiz” diyordu. Ya da “Hocam, bu konuda haksızsın. Bu bizim kırmızı çizgimiz. Yine de teşekkür ederim” deyip hoşgörüsünü gösteriyordu.
    Kızmıyordu, darılmıyordu!
    Selamı kesmiyordu.
    Ayda en az bir defa basın toplantısı düzenliyor ve halkı bilgilendiriyordu. O basın toplantılarında aksayan yönler ile ilgili basın mensubu arkadaşlarla sorular soruyor ve birlikte çözümler üretiyorduk.
    *
    Zeki Kayda’nın kaybetmesinde O’na daha önce oy verip de şimdi vermeyenler sorumlu değildir.  Tek sorumlu “Gönüllere dokunamayan” belediye yönetimidir.
    “Sel gider, kum kalır” misali seçim bitti ve biz Salihli’de birlikte yaşamaya devam ediyoruz. 
    Sevgi ve hoşgörü bizimle olsun, bizimle kalsın.
    Geçtiğimiz 10 yıl içinde Salihli ve köylerine yaptığı hizmetlerden dolayı Zeki Kayda ve ekibine teşekkür ediyoruz. Halkımız “Değişim şart” dedi ve bu şekilde kararını verdi. 
    Yeni dönemde Av.Mazlum Nurlu Başkana başarılar dilerken; gelecek yazımda da yeni dönemi yazmak isterim.
    Yaşasın demokrasi!