AÇEV gönüllü eğitimcileri Ahmet Furkan Ersan, Burak Aydoğan, İbrahim Yağan ve Volkan Kaz rehberliğinde haftada bir gün 2,5 saat süren program, 48 babanın katılım belgesi aldığı törenle tamamlandı.

Baba Destek (1)

10+3 hafta süren Baba Destek Programı’nın sonunda törene katılan babalar, çocuklarıyla iletişimlerinde yaşadıkları değişimleri paylaştı.

Baba Destek (2)

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Yenen’in katıldığı törende, programı tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

ANNE ÇOCUK EĞİTİM VAKFI (AÇEV)

Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), 1993 yılından bu yana erken yaştaki her çocuğun güvende, sağlıklı, mutlu ve öğreniyor olması için çalışmaktadır. Erken çocukluk dönemi, çocukların gelişimlerinin en hızlı olduğu ve çevrelerinden en çok etkilendikleri dönemdir. Çocuğun gelişimini doğrudan etkileyen en yakın çevresi ise annesi, babası veya bakım veren diğer kişilerden oluşur. Bu yakın çevre, çocuğun gelişimini ne kadar çok destekler ve onunla olumlu ilişki kurarsa, çocuğun gelişimi de o kadar sağlıklı olur. AÇEV, her çocuğun erken yaşlardan başlayarak potansiyelinin en üst seviyesine erişmesi, iyi ve sağlıklı bir “erken çocukluk dönemi” geçirmesi için çocukları ve yakın çevresindeki kişileri bilimsel temelli eğitim programlarıyla desteklemeyi hedeflemektedir.

Baba Destek (3)

BABA DESTEK PROGRAMI NEDİR?

Baba Destek Programı, 3-6 yaş ve 7-11 yaş döneminde çocuğu olan babaların, çocuğunun sağlıklı gelişimini desteklemesi, onunla olumlu ilişki kurması ve çocuğun öğrenmesinde yeni deneyimler kazandırması için gerekli bilgilere sahip olmasını sağlayarak babanın çocuk gelişiminde aktif rol ve sorumluluk almasını hedefleyen, 13 hafta süren bir programdır.

Baba Destek (4)

BABA DESTEK PROGRAMI İLE NELER HEDEFLENİYOR

Açıklamada “Babaların; Çocuğun bedensel, zihinsel, sosyal duygusal ve dil gelişim alanlarını destekleyebilecek bilgi ve becerileri kazanmasını, Çocukla etkili iletişim kurmanın yollarını öğrenmesini, Çocukla birlikte vakit geçirmenin, oyun oynamanın çocuğun gelişimi üzerindeki olumlu etkisini fark etmesini, Çocuğun olumlu davranışlar kazanması ve zorlayıcı davranışlarının önlenmesi için ebeveyn olarak kullanabileceği yöntemleri öğrenmesini,  Tüm bunları yaparken kendi iyilik halini de gözetmesi gerektiğinin farkına varmasını hedefliyoruz.” Sözlerine yer verildi.

Baba Destek (13)

Salihli’de eğitim camiasını yasa boğan ölüm! Salihli’de eğitim camiasını yasa boğan ölüm!

Baba Destek (12)

Baba Destek (10)

Baba Destek (9)

Baba Destek (8)

Baba Destek (7)

Baba Destek (6)

Baba Destek (5)

Muhabir: ONAY OZAN