Bir insan bir partide her göreve talip olabilir. Ancak CHP’sinde bir göreve aday olmak için yeterlilik (liyakat) sahibi, bir konuda kendini iyi yetiştirmiş, toplumun yoksul ve ezilen katmanlarında sempatisi olan, partide emeği olan bir partili olmalıdır. 

Son yılların hastalığı koltuğa aday olmak olmamalı. CHP’de yoksul halk katmanlarının yaşamını iyileştirebilecek projeleri, köy mahalleleri bilen, şehrin kültürel ve sanat yaşamını zenginleştirebilecek, toplumun ve öğrencilerin kültürel ve sanatsal beslenmesini sağlayabilecek etkinlikler düzenlemek için kadrolara ve bilgiye sahip olmalıdır. Toplumu halkla birlikte yönetecek mahalle meclisleri oluşturabilecek, aynı zamanda bu disiplini sağlayabilecek karizmatik kişiliğe sahip bir adayımız olmalıdır. Hayatında bir kenar mahallede çay çorba içmemiş insanların aday olmak hakları olabilir ama haddi midir bunu CHP’nin üyeleri takdir edecektir.

Bunun için mutlaka ön seçim olmalıdır.

CHP’nin sol-sosyal demokrat çizgiye gelmesi için yönetici kademelerinin, entelektüel birikimini tamamlamış, okuyan araştıran  bireylerden oluşmasında parti adına da çok yarar vardır. 100’üncü yüzyılda parti bu kadroları yetiştirmede gerekli çalışmaları yapmıyor, yapamıyor. İş adamcılıktan çıkmalıdır. Yoksa kaybeden hem halk hem CHP’dir

Bir gün fikir düşünce paylaşmamış, akşama fotoğraf paylaşanlar, genel başkanla fotoğrafı olan herkes her yere aday. Ne yeterlilik (liyakat) var ne emek. 3-5 sene önce partiye sağ partilerden gelenler bile her yere aday. CHP'de aday olunmaz aday gösterilirdi. Diplomalar (ki bir kısmı para ile alınmış) büyüdükçe koltuk kavgaları çoğaldı, ideolojik kavga bitti.  Çoğunun akademik veya ideolojik başarısı en son ilkokulda pamukta fasulye yeşertmek.

Siyaseti fotoğraf çektirip sosyal medyada paylamak sananların başarıyı yakalama şansı yoktur. Ben utandım yazık.