Mutlu olmayı çok az insan başarabiliyor ,kolay değil öyle etrafta bir sürü güzel yapılan şeye  bakıp, kendindeki eksikliklerle kıyasladığında bunu içine sindirebilmek.

Leyla Navaro haset için ‘’gerçekleştiremediğimiz potansiyelimizin  başkasında gördüğümüz aynasıdır.’’der. Haset etiğimiz şey  bize kendimiz hakkında  ayna tutan bir araçtır.

Sindirimin en önemli parçalarından biridir mutluluk sindirebiliyorsan yediklerini senden mutlusu yoktur. Eğer durum bunun tam tersi ise vay haline.

 Gaz sancısı seni yer bitirir.  Yediğin yemekten zevk alır, yavaş ve sindire  sindire haz alarak yersen , ne hazımsızlık yaşar nede gaz sancın olur.  Sindirebilmeyi başardığında  hiç hazımsızlığın olmaz. Mutluluk başarmışlıktır , başarısızlık  karşısında mutsuzlukta doğası gereği başarısızlık değimlidir?

Fitne ,fesat , ve hep  başkalarını kıskanan insan, ileride yaşanabilecek  her türlü kötüğün parmak izleri gibidir.  İçlerinde barındırdığı haset yumağını, farkına varmadan kendine doğru sarar ve en sonunda da kendi topuğuna sıkmaktan başka çaresi kalmaz.

Oysa başkalarının başarısını, güzelliğini , zenginliğini ve insanlığını taktir edip kendine pay çıkarsa her şey gül bahçesi gibi güzel olacak ve etrafında renk renk çiçekler açaçak.

Yok zor tabi bunu yapabilmek,  bu tip insanlar barbar gülüşünü sana ayrı bana ayrı yaparken zehirli bir yılan gibi herkese zarar verdiğini unutur.

Ortada bir sorun yok iken varmış gibi yapıp, manipülasyonları  ile  kafaları,   allak bulak etmeye çalışan bu hazımsızlara hiçbir ilaç fayda etmez.

Düşman  gibi  her yaptığın batar,   ne yapsan  bu tür insanlara yaranamazsın.. en başarılı yaptığın şeyde bile eksik arar. İpekten şal olsan da seni   buruşmuş eski bir kumaş parçası gibi tutup atmak ister. Bİr eksik bulamadıkça da nevri döner, yarasa gibi  karanlıkta döner durur. 

Oysaki beyaz kumaştaki kahve lekesini etrafa dağıtmak yerine, tek hamlede lekeyi temizleyip, karda leke var fakat kumaşa bulaşmamış olmasını kim yeğlemez ki. 

 Ramazana  girdiğimiz şu mübarek ayda,  hazmı kolay şeyler tüketmek, dedikodu ,fitne, fesat ve her türlü kötü düşünceden arınıp bir kuş gibi hafiflemek için gazoz için.

Hayırlı ramazanlar.