Zihin körelince gözler de kör olurdu. – Eddi Anter

Sevinç üzüntü gibi bir çok duygumuzu yansıtan sessiz çığlımız olan gözlerimizin kör olduğu bir dünyada yaşıyoruz..

Görmediğimizi düşünmek bile insanın içini ürpertiyor. görebilmek kadar güzel ne olabilir ki.

Savaşlarda enkaz altından çıkarılan ‘’çocuğun öldüm mü?  Ben beni nereye götürüyorsunuz’’ dediğini duyduğumuzda keşke bu gözler olup biteni görmeseydi demeden edemiyor insan.

 Savaşlar teklerin hayatında da  olduğu gibi topluların da kötülüklerin kaynağı olan şeylerden, başkalarından çok mal edinmek hırsından doğar.

Savaşlarda da en çok yarayı çocuklar ve kadınlar alır ne yazık ki.

Yer yüzü melekleri onlar,  

Ölüm olgusu nedir bilmeden, anne ve baba sevgisi ve yardımı ile hayatlarını idame etirmeye  çalışan  masum  bedenlerin  ansızın  bir bomba düşmesi yada bir silah sesi ile

cansız bedenlerinin toprak altında kalması ne acı.

Bir günahı suçu olmadan, kimseye zararı olmayan küçük bedenlerden kim ne isteyebilir ki.

•             Bir küçük çocuğun yaptıklarını hangimiz yapabir ki keşke hep çocuk kalabilsek.Ağladığında her istediğini yaptıran gelecekte dünyayı kurtaracak olan minik bedenler tek tek yok oluyor. 

•             Ve tüm dünya bu durumu görmezden geliyor.

•             İnsandaki gözler güzel olursa, güzel bakmayı ve güzel düşünmeyi başarabilir. Onun gözleri böyle bir şey. Nereye dokunsa değiştirir, yıkımların üzerine saraylar da dikebilir, somurtkan yüzü güler hale getirir, ruhundaki sıkıntıları bir an huzurlu ve mutlu geleceğe bağlar... – Sinan Yağmur

•             Bize verilen en kıymetli hazine gibidir görmek.

•             Tüm dünya toplumu olarak bakıyor ama görmüyoruz yada bakar kör bir toplum haline geldik, gözümüzün önünde olup biten bunca şeye sadece boş gözlerle bakıyoruz. Zihinlerimizde köreldi sanki.

 Tüm dünyanın gözlerinin önüne sis bağlamış sanki. Kimse bu durumu görmüyor ya da görmezden geliyor. Bakıyor fakat görmüyoruz. Gönül gözümüz de kör olmuş. Karanlık bir mağarada bir ömür yaşamak gibidir görmemek.

Mal ve mülk edinme hırsı, toplumda çıkardığı savaşlar gibi toplumun iç dünyasını bozar  ve içimizde de  savaşlar çıkarır.

Gözlerin gözlerin gözlerin,

kaç defa karşımda ağladılar

çırılçıplak kaldı gözlerin

altı aylık çocuk gözleri gibi kocaman ve çırılçıplak,

fakat bir gün bile güneşsiz kalmadılar.

Gözlerin gözlerin gözlerin,

gözlerin bir mahmurlaşmayagörsün

sevinçli bahtiyar

alabildiğine akıllı ve mükemmel

dillere destan bir şeyler olur dünyaya sevdası insanın. 

NAZIM HİKMET.

Savaşların yaşanmadığı, çocukların ölmediği, mal ve mülk hırsı gözünü bürümüş olmayan aydınlık bir dünya özlemi sardı içimizi.