Merhabalar Sektör Medya Grubu’nun siz değerli okurları yeni bir yazımla sizlerleyim. 15 Mayıs Yeryüzü iklim günü. Bu konu ile birçok defa yazı yazdım ama bu konu o kadar önemli bir konu ki, ne kadar yazarsan yaz yeniden yazmak zorundasın.

Dünya bir iklim krizine doğru hızlıca yol alıyor. Küresel ısınmanın etkileri her geçen yıl, gün, ay ve artık dakika bile kendisini hissettiriyor. Buzullar eriyor ve buna bağlı olarak ta iklimler değişiyor. Bunun nedeni ise geçmişte yaşayan toplumlar ile süre gelen yanlışlıklar. Burada en korkutucu tablo ise çok değil bundan 6 yıl sonra su kaynaklarının tükeneceği yönünde açıklamalar ardı ardına geliyor. Geçtiğimiz günlerde ilgili bakanlıkta bununla ilgili bir açıklama yapmış ve 2030 yılını işaret etmişti.

Sadece insanlığın değil dünyada yaşayan tüm canlıların yaşam kaynağı sudur. Atalarımızın bir sözü var, ‘Su olmayan yerde hayat olmaz’ Bu söz işte tam buraya oturan bir söz.

Şimdiki nesil bilmeyebilir ama yaşı biraz 30 -40 yaşı ve daha fazlası olan nesil daha iyi bilir. Geçmiş yıllarda yaşanan iklim koşulları ile bu süreçte yaşanan iklim koşulları çok ama çok farklı.  Kuraklık zili her dakika daha fazla çalıyor.

Sosyal medyada bir paylaşım görmüştüm, ‘İnsan 48 saat aç kaldığında vücut hasarlı yeri onarmaya başlıyor’ diye. Ne kadar doğru, ne kadar yanlış onu bilemem ama benimde inandığım bir şey var doğayı kendi haline bırakırsak doğa ve dünya kendisini yenileyecektir diye. Düşünün zararlı olduğu bilindiği halde yapay yağmur şu aralar gündemde. Bu gibi şeyleri bıraktığımız zaman, ormanlık alanları çoğalttığımız, atmosferi kirleten unsurları yok ettiğimiz zaman bu iyileşme gelecektir.

Gelecek nesillere güzel ve yaşanılır bir dünya bırakmamız lazım. Bu bizim sorumluluğumuz. Onlara öyle bir miras bırakalım ki, onlarda kendilerinden sonra gelecek olan bu mirası aktara bilsin. Bunların en başında su kaynaklarımızı tasarruflu kullanmalıyız. Boşa harcanan her damla su geleceğe sıkılan kurşun gibidir.

 İnsanlığın var olabilmesi ve yaşaya bilmesi için dünyaya ihtiyacı var. Onun için doğayı sev ve yaşamı koru. Bu değerleri gelecek nesillere aktar. İklim bizim her şeyimiz yaşamına nasıl değer veriyorsan iklimine de o değeri göster.