Merhaba Sektör Medya Grubu’nun siz değerli okurları. Yeni bir yazım ile yeniden sizlerleyim. Bu köşe yazımda önemsediğim bir hafta ile ilgili yazmak istedim. 28 Nisan 4 Mayıs tarihleri arasında kutlanan kardeşlik haftası.

Bu hafta neden çok önemli? İnsanlık tarihine baktığımız zaman tarihi süreçte insanlar hep bir savaş içerisinde olmuştur. Kardeş dediklerini yeri gelmiş çıkarları uğruna katletmiştir. Hal böyle olunca çıkarlar, kardeşliğin her zaman önüne geçmiştir.

Kardeşliği hem evrensel anlamda, hem de aynı anne baba veya üvey anne ve babanın çocukları yani aile bireyleri olarak tarif ederiz. İster aynı aileden isterse başka insanların ortak dili her zaman kardeşlik olmalıdır. Bu yüzden yakınlık anlamına gelen kardeşlik kelimesi bu haftaya adını yazdırmış ve ‘Dünya kardeşlik günü’ olarak ilan edilmiştir. İçerisinde bulunduğumuz hafta bu duyguların güçlenmesi, gayret birliğinin pekiştirilmesi, kırgınlıkların giderilmesi adına oldukça önemlidir. İnsanların, ailelerin, toplumların, hatta ülkelerin kardeşliği, bu kapsamda düşünüldüğünde tarihte yaşanan birçok yanlışın tekrarlanmaması mümkündür.

Satırlarımın ilk başlarında insanlık tarihi boyunca savaşlardan bahsetmiştim. Ne yazık ki, bazı ülkeler çıkarları için kardeşlik duygularını benimsemeden savaşmaya devam ediyor. Çıkarları için kadın, çocuk, genç, yaşlı demeden katlediyor.

 Ten rengin, kökenin ne olursa olsun bir gerçek vardır insanlar Adem ve Havva’nın çocuklarıdır. Bu nedenle kardeşliğimizi bozmamak lazım Bakın bize yakın bir ülke ve ‘Kardeş ülke’ dediğimiz bir ülke var Azerbaycan. İyi günde, kötü günde, üzüntüde, sevinçte hep birlikteyiz. İşte anlatmak istediğimde bu tüm dünya ülkeleri buna örnek olmalı. Kardeşliği bozmak isteyen kişiler mutlaka olmuş ve olmaya devam edecektir. Önemli olan bu kişilere prim vermemektir.

Dileğim kardeşliğin tüm dünyada olması, savaş ve ölümlerin durması ve insanların kardeşlik duygusu içerisinde yaşaması…