Merhabalar Sektör Medya Grubu’nun değerli okurları. Geçtiğimiz günlerde Salihli’de trafikle ilgili sıkıntıları dilim döndükçe dile getirmeye çalıştım. Bu yazımda da trafik kazalarını kalem almak istedim.

Malatya’dan Salihli’ye geldiğimde Salihli Devlet hastanesi sağlık personellerinden Dr. Ümmü Gülsüm bizi ilk ağırlayanlar arasında oldu. Allah kendinden razı olsun buraya ilk geldiğimizde bana ve aileme emekleri çok oldu. Ümmü Gülsün hanım Salihli’yi bana anlatırken, tanıtırken yaşanan trafik kazalarından bahsetti. Ben kendisine şunu sormuştum ‘Burada ne kadar çok motosiklet var hocam’ demiştim. Oda ‘evet öyle ama bir o kadar da trafik kazası yaşanmakta ve kazaların çoğu motosiklet kazası’ oluyor demişti.

 O an ne demek istediğini anlamadım. Ama burada yaşadıkça ve trafiğe çıktıkça anlamaya başladım. Hava şartları nedeniyle evet motosiklet yaygın. Caddeye çık dakikalar içerisinde onlarca motosiklet yanından geçiyor. Ama ne yazık ki çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu bazı motosiklet sürücüleri şehir içinde trafiğe aldırmadan sürat yapmakta. İlçede caddeye bağlanan ana arterler üzerinde neredeyse her 10 metrede bir ara sokak var. Ara sokaklarda yine ara sokaklar. Yani demek istediğim ilçede ara sokak oldukça yoğun ve her sokakta art arda başka sokaklarla kesişen sokaklar.  Bu sokaklarda hız yaptığın ve dikkatli olmadığın takdirde kaza yapma olasılığın oldukça ama oldukça fazla.

Hatta geçen gün başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum. Motosikletle habere gidiyordum. Bir prensibim var hız yapmayı asla sevmem. Motosikleti Kullanırken her zaman karşımdakini yada yayayı düşünür, onu yaralamaktan ona zarar vermekten korkarak kullanırım. 12 yıllık meslek hayatımda birçok kazaya tanık oldum, neler yaşandığını bildiğim için trafikte dikkatli olmaya çalışırım. Ara sokakta seyir halindeyken başka bir ara sokakla kesişme noktasına geldim ve önümden sağına, soluna bakmadan bir motosikletli geçti hızını kesmeden öylece geçti. Hızlı olsaydım yada dikkatli olmasaydım bana çarpardı kesin. Yani kıl payı kazadan kurtuldum diyebilirim. O an bir daha anladım ki Salihli’de trafikte daha da dikkatli olmak gerek. Bu hem motosiklet sürücüleri, hem de araç sürücüleri için geçerli.  Birde kazaya teşkil olan bir konu ise, motosiklet sürücüleri araçları sollamıyor birçoğu araçların sağından giderek önlerine geçiyor. Bu hareket kazaya davetiye çıkartan bir hareket

Neredeyse 1 yıldır buradayım gözlemlediğim ilçede trafik kazasının çok olduğu. Evet, şaka yapmıyorum gerçekten de çok fazla. 11 yıl boyunca büyükşehirde gazetecilik yaptım burada gördüğüm trafik kazasını orada görmedim. Burada çok olan bir şey de maddi hasarlı kaza harici ölümlü kazaların fazla olması.

 Trafik ekiplerimiz ve jandarma ekipleri kazaların olmaması için önemli görevler üstleniyor, onlar görevini yerine getiriyor, geri kalan görev sürücülere düşüyor. 

Buradan başta kendimi sonra bütün sürücü arkadaşlarımı uyarmak istiyorum. Hepimiz bir can taşıyoruz ve hepimizi bekleyen canlar var, ayrıca karşımızdaki insanlar da tıpkı bizim gibi can taşıyor ve onu da evinde bekleyen canlar var. Hayatta en önemli olan şey candır, sağlıktır. Hız yapmayalım, kurallara uyalım ve dikkati elden bırakmayalım…

Sevgiyle kalın…