Merhaba Sektör Medya Grubu’nun siz değerli okurları. Bildiğiniz Üzere 6 Şubat 2023’de büyük bir deprem felaketi yaşadık. 11 İlin etkilendiği hatta daha sonra Sivas Gürün ile Elazığ’ın belli bir kısmının da dahil edildiği felaketin üzerinden 1 yıldan fazla bir zaman geçti. Çoğumuz orada canlarını kaybetti, çoğumuzda yıllarca biriktirdiği, el emeği, alnının teri ile kazandıklarını kaybetti. Tabi her şeyden önemli sağlık biz o felaketten kurtulanlar olarak Allah’a her daim şükrediyoruz ve orada hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyoruz.

Dediğim gibi ‘Asrın felaketi’ diye adlandırılan bu felaket sonrası yaşam devam etti. Bizde bu felakette kurtulanlar arasındayız. Deprem sonrası dönemin içişleri bakanı Süleyman Soylu, felaket sonrası şu açıklamalarda bulunmuştu: “Daha önceki uygulamalarımızda olduğu gibi hem AFAD hem de Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığımız eşya yardımını birlikte yapacaktır. 2-3 gün sonra eşya yardım miktarı açıklanacaktır. Her yıl yılbaşında miktarları revize ederiz ve revize ettiğimiz miktarlar üzerinden çalışma yaparız. İstişareler sonunda bu miktarı işletmeye başlatacağız.”  Açıklamaların ardından eşyalarını kaybedenlerden ‘Eşya bildirim formu’ istendi. Bende buradan Salihli mal müdürlüğü mü, maliyemi onu da unuttuk, bildirim formu verdim. Formu verdikten yaklaşık 8-9 ay sonra CİMER’e eşya yardımları ile alakalı bilgi edinme amaçlı yazı gönderdim. Ama burada da beni tatmin edecek bir cevaba ulaşamadım.

Tabi deprem sonrası yardımlar oldu 15 bin taşınma yardımı, sanırım 15 binde başka yardım yapıldı arkasından kira yardımları yapılaya başlandı. Ama gözden kaçırılmaması gereken bir husus var, Siyasilerinde, hükümet yetkililerinde her platformda söyledikleri bir kelime var, ‘Enflasyonla mücadelemiz kararlılıkla devam ediyor’ Bu enflasyon şartlarında her şeyini kaybetmiş insanların verilen bu paralarla nasıl ayakta duracağı, nasıl toparlanacağı düşündürücü ve bende bunu düşünenler arasındayım.

 Bu insanlar evlerini, eşyalarını, giyeceklerini kısacası her şeylerini kaybetti verilen bu yardımlar bırakın kirayı giyinme, yeme içme ihtiyaçlarını nasıl karşılasın. 1 yıldır ben ve benim gibi insanlar bir şekilde ayakta durmaya çalıyor. Yeni bir yaşam kurduk temel ihtiyaçlarımız var, evimize eşya aldık borçla aldık. Şimdi bu borcun içerisinden nasıl çıkacağız diye kara kara düşünüyoruz, bunun yetkililerinde düşünmesini istiyoruz.  

Gerçektende çok büyük bir felaket atlattık, büyük acılar yaşadık. Verilen yardımlar için yine teşekkür ederiz ama yeterli oldu mu? Diye soracak olursanız hayır yeterli değil. Buradan ben ve benim gibi binlerce aile adına seslenmek istiyorum, temennimiz verilen sözlerin yerine getirilmesi, eşya yardımlarının biran evvel yapılması dileğiyle…