Evet bu yazımda şiir üzerine kısa bir sohbet etmek istiyorum. Bundan böyle Her yazımda seçtiğim bir  şiirimi ve güzel sözlerimi de sizlerle paylaşmak istiyorum.

               ŞAİRE HÜZÜN GEREK/ŞİİRE VEZİN GEREK/

               ŞİİR SÖYLEMEK İÇİN,/ALLAH’TAN İZİN GEREK…

                Biz, dağdaki çobanı bile şair ruhlu olan bir milletiz. Her insan biraz şairdir zaten. Kimi içine atar dert olur, kimi sayfaya döker şiir olur. Ben de demişim ki; Şiir,” şairin Gönül Pınarından dökülen serin su damlacıklarıdır.” ”Şiir, Şairin alev alev yanan kalbinin savrulan külleridir.” ”Şiir, Şairin gönül bahçesinde açan gonca güllerdir” Şiir yazmak, Allah vergisi bir yetenektir. Herkes duygulanır ama sayfalara dökemez.

                 “Paranın mabut ve bankanın mabet olduğu yerde, şiirle uğraşmak kahramanların işidir.” sözüyle Ali Naili ERDEM.( eski M.E.B.) tam da bugünleri anlatmış. Günümüzde şiirler şairler sahipsiz…İlgi, yardım ve destek görmüyorlar. Bir çok amatör şair arkadaşımın güzel şiirleri var ancak maddi imkansızlıktan kitaplaştırıp Türk edebiyatına kazandırılamıyor. Kamu kurumlarından destek bulmuyor. ..9.şiir kitabımın adını da bu sebeple, ”SAHİPSİZ ŞİİRLER” adını koymuştum Oysa ki; şarkı, türkü, ilahi, kaside, mevlüt, istiklal marşımız ve tüm marşlarımız, bestelenmiş şiirdir. Rahmetlik babam; ”şiir karın doyurmaz oğlum, kaç para eder??”derdi. Maalesef öyle de oldu. Oysa;" TAKDİR EDİLMEYEN BİLİM VE SANAT; BAŞKA DİYARA GÖÇ EDER”demiştir İBN-İ SİNA.

                     “Bırak beni haykırayım,/susarsam sen matem et/ unutma ki;/ şairleri haykırmayan bir millet/sevenleri toprak olmuş öksüz çocuk gibidir” demiştir milli şairimiz Mehmet Emin YURDAKUL.

Toplumun sesidir şairler. Onlar rahat ve özgürce haykırmalı ki; gerçekler dile gelsin. Şairlere ,yazar ve sanatçılara sahip çıkalım, sevelim sayalım, destek olalım.

              Pek çok Türk hakanlarından şiir yazanlar da olmuştur. Örneğin Muhubbi mahlasıyla şiir yazan Kanuni Sultan Süleyman; sağlığın önemini ne güzel özetlemiş; ”Halk içinde muteber bir nesne yok Devlet gibi,/olmaya Devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi”

                Hz.Ali efendimiz ,”ÖLDÜKTEN SONRA DA YAŞAMAK DİLERSENİZ, GERİDE BİR ESER BIRAKINIZ” demiştir. Acizane ben de şairlik iddiasında değilim amma şiir yazmayı ve okumayı seviyorum Duygularımı şiirle ve güzel sözlerle  ifade ediyorum. Geride bir hoş sada kalsın amacıyla, zor da olsa kısıtlı imkanlarla ”9” adet şiir kitabım yayınlandı. Ödüllerim var. Bestelenen şiirlerim var, albüme giren var..10. kitabım “SEN DÜŞÜNCE AKLIMA”da matbaada  basılıyor.

                 Şiir tadında, şiir gibi güzel günlerle yaşayacağınız bir ömür dilerim. Hoşça kalınız. Dostça kalınız. Sevgiyle kalınız. Allah yar ve yardımcımız olsun. Allah’a emanet olunuz. Sözlerimi  bir şiirimle bitiriyorum.

                    GÖNLÜME UYARI

Deli gönlüm, sen sen ol da,

Kâlp kırma gönül yıkma hâ!...

Şu üç-beş günlük dünya da,

Kâlp kırma gönül yıkma hâ!...

Makam-mevki geçicidir…

Şan-nam-şöhret uçucudur…

Her kul, er geç göçücüdür,

Kâlp kırma gönül yıkma hâ!..

İyilik yap, iyilik bul….

Efendi mütevazi ol…

Herkese tebessüm et, gül,

Kâlp kırma gönül yıkma hâ!...

“SEVGİ EKEN, SAYGI BİÇER,

NEFRET EKEN, KAYGI BİÇER”

Herkes ektiğini biçer…

Kâlp kırma gönül yıkma hâ!...

Kullar vefâsız çıksa da,

Kıymetin bilen yoksa da…

El seni kırsa-yıksa da,

Kâlp kırma gönül yıkma hâ!...

SEDAT GÜNAY

Ve bugünün sözü olsun bu sözlerim;

“HER GÜLEN YÜZÜ MUTLU SANMA. O GÜLEN YÜZÜN ARDINDA YANGIN YERİNE DÖNMÜŞ NE YÜREKLER VARDIR.”( SEDAT GÜNAY)