Merhaba Sektör Medya Grubu’nun değerli okurları, bildiğiniz gibi geçtiğimiz hafta sonu yani Pazar günü 31 Mart yerel ve mahalli idareler seçimini gerçekleştirdik. Türkiye geneli olduğu gibi Salihlili vatandaşlarda demokrasinin temeli gereği oylarını kullanmak amacıyla sandık başına gitti ve iradesini sandığa attı.

Sabah erken saatlerinde başlayan oylama süreci akşam saat 17.00’da bitti. Yaklaşık 3-4 ay seçim maratonunda bulunan adaylar, projelerini vatandaşlara aktara bildi mi, ne kadar aktardı? Vatandaşın adaylara verdiği karne, oyların sayılması ile birlikte belirginleşti. Saat 21.00-22.00’ arasında nerdeyse Salihli’nin tamamında oy sayımı tamamlanmış oldu. Seçimlerde Salihlili vatandaşlar, oylarını değişimden yana kullanarak oylarını Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan adayı Mazlum Nurlu’dan yana kullandı. Aslında Salihli’de seçim yarışlarının seçim maratonu başladığı an ve adayların belirgin olduğu andan itibaren yarışın 2 kişi arasında geçeceği belli olmuştu. Nurlu, 10 yıldır kenti yöneten Kayda’ya yaklaşık 10 bin oy fark atarak seçimi kazanan kişi oldu. 
Yazımın başında dediğim gibi vatandaş adayların karnelerine notlarını verdi. Burada vatandaşlar 10’yıl boyunca kenti yöneten Cumhur ittifakı adayına adının çalışmalarını eksik bulduğu için karne notunu kırdı ve sınıfta bıraktı diye düşünüyorum. 
Seçimin gidiş hattı az çok belliydi, burada benimde yanıldığım bir durum oldu. Oda diğer adayların aldıkları oy oranları beklenenin altında kaldı ben her adayın daha fazla oy alacağını düşünmüştüm. Artık uzun bir maratondan sonra seçimi atlattık. Burada seçimi kaybeden yok bence. Kazanan Salihli oldu, kazanan demokrasi oldu. Onay Ozan arkadaşım da köşesine taşımıştı, bende dile getirmek isterim ki, kazanan sağduyu oldu. 
Burada tüm Salihlili vatandaşlara gösterdikleri sağduyudan ötürü teşekkür ediyorum. Bir teşekkürde kente hizmetleri geçen 10 yıl boyunca kenti yöneten Zeki Kayda’ya teşekkür ediyorum. Seçimi kazanan mazbatasını alarak görevine başlayan çiçeği burnunda belediye başkanı Mazlum Nurlu’ya da çalışmaları ve hizmetlerinde başarılar diliyorum…