Merhaba Sektör Medya Grubu’nun siz değerli okurları. Yeni bir köşe yazısıyla yeniden sizlerleyim. Bildiğinin gibi yarın yerel yöneticiler, belediye meclis üyeleri ile mahalle muhtarlarını belirlemek amacıyla ülke olarak sandık başına gideceğiz.

Yaklaşık 3 aydır seçimler nedeniyle partiler yoğun bir çalışma içerisine bulundular. Özelliklede seçime son bir ay kala ise seçim çalışmaları daha da yoğunlaştı. Adaylar sahada çalışmalarını sürdürdü vatandaşlarla bir araya geldi projelerini anlattı. Yarın seçim sonuçlarında Manisa geneli söyleyeyim adaylar nasıl çalıştı vatandaşın güvenini nasıl kazandı, kazanmayı başardı, sonuçlar açılınca netleşecek. İlimiz için, ilçemiz hayırlısı ne olacaksa o olsun. Sonuçta bir hizmet yarışı olacak bayrağı göğüsleyen ilçe için il için hizmete yarışacak. Bu yarış 5 yılın sonunda ya yeniden zaferle sonuçlanacak yada bayrağı başka birine teslim edecek.

Dediğim gibi bu bir yarış, bu bir hizmet yarışı elbette. Hizmet etmek için adaylar başkanlık koltuklarına talip oluyorlar. Yine dediğim gibi kim kazanırsa kazansın, ilimiz, ilçemiz kazansın A partisi, B partisi önemli değil önemli olan hizmet, önemli olan memnuniyet.

 Tabi yarın adaylar ve partiler için önemli bir gün olacak, yarın ekilen meyveler hasat edilecek. Burada önemli olan kavgalara, tartışmalara meyil verilmemesi. Geçmişte ülkenin birçok ilinde gördük. Sandık başında tartışmalar yaşandı kanlar aktı. Buna şahit olduk. Toplumun bu anlamda sağ duyulu olması gerekir. İstediğin aday sandıktan çıkmaya bilir. Halk onu seçmişse, ona güvenmişse sende artık ona güvenmelisin. Çünkü seçildikten sonra artık partinin belediye başkanı olmayacak herkesin, her kesimin belediye başkanı olacak. Bunu düşünerek hareket etmeli ve gerginliğe meyil verilmemeli. Bunu bir demokrasi yarışı olarak düşünmeliyiz, adaylar adil bir şekilde yarışıp sandıktan çıkıyor olarak görmeliyiz. Özellikle burada parti görevlilerine büyük görevler düşüyor. Sağduyuyu sağlayacak onlar çünkü.

 Temennimiz, hiçbir olayın yaşanmadığı tamamen demokratik bir seçim ortamında seçimlerin geçmesi dileğiyle diyorum tüm adaylara bu yarışta başarılar diliyorum…